De verenigingscoördinator

02 januari 2019

De verenigingscoördinator

Onderstaand wat ze voor de NVPMT gaat betekenen en stelt ze zich voor.

Connectie PMT          

Waarom werken voor de PMT? Ik geloof zelf dat een mens veel meer is dan alleen een lichaam of geest.
En dat een integrale aanpak écht werkt, en de mens als geheel te zien. Daarom geloof ik zelf ook zo in vaktherapie en vind ik het prachtig wat jullie doen als
PMT’ers. Mijn wens is dan ook PMT nóg verder op de kaart te brengen in Nederland.

Zoals jullie verderop kunnen lezen heb ik een bedrijfskundige achtergrond en ben ik zelf geen PM therapeut. Mijn deskundigheid ligt op het gebied van processen. En dan met name het verbinden van mensen en processen en vice versa.

Ik kijk er echt naar uit om met jullie te gaan samenwerken en mooie dingen neer te zetten. Ik vind het ook spannend, omdat deze functie net als voor jullie iets heel nieuws is. Mijn doel is echt mensen te verbinden en de NVPMT verder te brengen en te verstevigen in de basis.

Wat ga ik doen?

Waar ik me mee bezig ga houden is het coördineren en ondersteunen van werkveldgroepen, commissies en verenigingsactiviteiten, zodat bestuur dat niet hoeft te doen en zich bezig kan houden met bestuurstaken.

Een aantal sleutelbegrippen waar ik mij op wil richten zijn:

  • Binden en boeien

  • Helderheid en transparantie

    Als dit alles goed gaat verlopen is de mogelijkheid dat ik ook andere vaktherapeutische verengingen zal gaan ondersteunen in deze rol.

    In afbeelding 1, Positie Verenigingscoördinator, zie je dat ik mij tussen zowel het bestuur, de werkgroepen als de leden zal gaan begeven.

Afbeelding 1: Positie Verenigingscoördinator

 

Wat betekent dit voor jullie?

Wat dit voor jullie als leden zal gaan betekenen, is meer helderheid, structuur en verbeterde communicatie. Dat gaat natuurlijk tijd kosten en hebben we niet alleen de inzet van het bestuur, maar ook het draagvlak van jullie als lid voor nodig.

De komende periode zal vooral in het teken staan van kennismaking, het opstellen van een gedegen actieplan en het overnemen van taken van bestuursleden.

Gezien het ledenaantal tegen de 1000 aan loopt, zal het niet mogelijk zijn met jullie allen kennis te maken of te ontmoeten. Desondanks vind ik het belangrijk om betrokken en zichtbaar te zijn.

Ik hoop dat jullie dat snel zullen merken. Weet dat mijn deur spreekwoordelijk voor jullie open staat als je vragen of opmerkingen hebt of iets anders kwijt wilt.

Ik heb vertrouwen in een goede samenwerking en dat we samen er alles aan doen op weg te gaan naar een bloeiende en groeiende vereniging!

 

Even voorstellen:

Een paar persoonlijke feiten op een rijtje:  

  • Mijn achtergrond is Technische Bedrijfskunde en mijn kracht ligt in processen en verbinden. (laat dat nou net zijn wat ik hier mag gaan doen 
Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht