Vervolgproject - werken met VR in vaktherapie

25 mei 2021

Een poosje geleden hebben we een bericht verspreid dat het project `Online Vaktherapie. Telepresent zijn als vaktherapeut’ is afgerond. Mogelijk heb je het filmpje ook bekeken. Of misschien wil je dat nu nog doen: 
https://youtu.be/KcmSMT0C0BQ 

Joep Kolijn (docent PMT en technologie) en Suzanne Haeyen PhD zijn bezig met het opzetten van een vervolg hiervan, gericht op: 

  • het geschikt maken van de VR-vaktherapieruimte voor alle vaktherapeutische disciplines (integreren Tiltbrush en andere mogelijkheden/wensen). In deze ruimte kun je virtueel bij elkaar komen en ervaringsgericht werken. 
  • kennis- en vaardighedenontwikkeling m.b.t. het inzetten van de VR-ruimte in vaktherapie. 

Dit project hopen we dit najaar (sept./okt.) te gaan starten met een looptijd van 10 maanden. We zijn op zoek naar wie belangstelling heeft om hieraan mee te doen. Dit zou je gemiddeld een uur/anderhalf uur kosten per week. Er zijn geen kosten aan verbonden. Als je deelneemt dien je zelf te zorgen voor twee VR-brillen om mee te oefenen. Sommige instellingen hebben (via afdeling innovatie) wel VR-brillen die je mag gebruiken. Je hoeft geen ervaring te hebben met VR. Die krijg je door hieraan mee te doen! In het onderstaande filmpje een korte uitleg over de opzet en programma: Nogmaals ervaring is niet vereist!
https://youtu.be/rN54T3rwVAM

Heb je zin om van deze mogelijkheid gebruik te maken en deel te nemen in dit innovatief project? Geef dat dan z.s.m. aan door een mailtje te sturen naar joep.kolijn@han.nl

Het aantal plaatsen is beperkt en we willen graag dat de verschillende disciplines vertegenwoordigd zijn. Het gaat om deelnemers uit meerdere instellingen. Dus mocht je nog iemand weten, geef het gerust door. 

De website van het Bijzonder lectoraat m.b.t. het eerdere project vind je hier

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht