Gezocht: PMT'ers die werken met volwassenen met een LVB

25 mei 2021

Wil jij bijdragen aan belangrijk onderzoek en tegelijkertijd de lichaamsbeleving van jouw cliënten op een gestandaardiseerde wijze in kaart brengen? Dan is dit je kans!

Dit jaar is er binnen het RAAK-PRO onderzoeksproject “Seksueel trauma bij mensen met een LVB: de inzet van psychomotorische diagnostiek en therapie” een nieuwe studie gestart naar de lichaamsbeleving van volwassenen met een LVB die wel en geen seksueel misbruik hebben meegemaakt. Hiervoor zijn we op zoek naar PMT’ers die werken met volwassenen met een LVB en mee willen doen aan deze studie.

De onderzoekspopulatie betreft zowel volwassenen met een LVB die wel seksueel misbruik hebben meegemaakt als geen seksueel misbruik hebben meegemaakt. De studie zal plaatsvinden tijdens twee sessies van de PMT. De data worden verzameld aan de hand van een psychomotorisch observatie instrument (PsyMot subschaal ‘aanvaarden van het eigen lichaam”, aangepast voor volwassenen met een LVB) en een zelfrapportage vragenlijst (Lichaamsbelevingslijst LVB). Het fijne is dat je de resultaten verkregen met de voorgenoemde diagnostische instrumenten mag gebruiken in de behandeling van jouw cliënt.

Deze studie wordt uitgevoerd door het Lectoraat Bewegen, Gezondheid en Welzijn van Hogeschool Windesheim Zwolle in samenwerking met de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Neem dan contact op met Manon Smit via mj.smit@windesheim.nl

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht