Actualiseer je gegevens!

28 april 2021

Actualiseer je gegevens voor de zoekfunctie ‘Zoek een vaktherapeut’, voor ‘Leden zoeken leden’ en voor gerichte informatie over cao of bij reorganisatie

De FVB verzorgt onze ledenadministratie. Via de FVB-website kun je zelf jouw gegevens beheren. Belangrijk, want jouw gegevens zijn de basis voor de zoekfunctie ‘Zoek een vaktherapeut’ op http://www.vaktherapie.nl. En op basis van deze gegevens kunnen leden op zoek gaan naar andere leden via de zoekfunctie ‘Leden zoeken leden’, bijvoorbeeld om iemand door te verwijzen.  Daarnaast gebruikt de FVB jouw ingevulde profiel ook voor gerichte cao-informatie of in het geval van een reorganisatie bij jouw werkgever.

We vragen je daarom met klem jouw eigen profiel te bekijken en aan te vullen. Denk hierbij aan informatie als:

  • Jouw actuele contactgegevens
  • Werkveld
  • Doelgroep
  • Aandachtsgebied
  • Gegevens werkgever
  • Cao
  • Ontvangen van de nieuwsbrief voor vrijgevestigde vaktherapeuten

Voor vaktherapeuten in loondienst

Als je de gegevens van je werkgever invult en aangeeft onder welke cao je valt, dan kunnen we je gericht informeren. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een reorganisatie of bij belangrijke wijzigingen in de cao waar jij onder valt. Daarnaast kunnen we je gerichter informeren als jouw gegevens compleet zijn ingevuld. Denk hierbij aan informatie die alleen relevant is voor mensen met een bepaalde specialisatie. Vul dus naast jouw werkveld ook de doelgroep, het aandachtsgebied en de methodiek in.

Voor vrijgevestigde vaktherapeuten

De website http://www.vaktherapie.nl is bedoeld voor (toekomstige) cliënten, hun omgeving, verwijzers, zorgverzekeraars en inkopers bij gemeenten. Op deze site vind je per 'aandoening' wat vaktherapie in dat geval kan betekenen en hoe een behandeltraject er uitziet. Op deze site kunnen mensen een vaktherapeut in de buurt zoeken. De zoekresultaten zijn gebaseerd op onze ledenadministratie. Hoe vollediger iedereen zijn profiel invult, hoe gerichter de resultaten voor degene die op zoek is naar een vaktherapeut. Reden dus om je profiel met regelmaat te actualiseren!

Belangrijk hierbij is dat de gegevens die getoond worden komen uit het onderdeel Eigen praktijk. Vergeet dus niet om ook hier werkveld, doelgroep, aandachtsgebied en methodiek in te vullen waar het om jouw praktijk gaat. Onder Persoonlijke gegevens vragen we hier ook naar. Het hoeft niet zo te zijn dat jij je met jouw eigen praktijk op hetzelfde richt. Een voorbeeld: Roelie van Haast werkt 10 uur in loondienst en heeft daarnaast een eigen praktijk. Onder Persoonlijke gegevens vult zij in met welke doelgroepen ze werkt, in welk werkveld, wat haar aandachtsgebieden zijn en volgens welke methodieken ze werkt. Het maakt hier niet uit of dit in loondienst of als vrijgevestigde is. Deze gegevens gebruiken we om gericht te informeren en vormt ook de basis voor de zoekfunctie Leden-zoeken-Leden. Bij Eigen praktijk vult ze specifiek voor haar eigen praktijk in wat de doelgroep is, het werkveld, het aandachtsgebied en de methodiek. Deze gegevens komen naar boven in de zoekfunctie Zoek-een-vaktherapeut.

Tip: Vul ‘Aanvullende website info’ in en check via Zoek-een-vaktherapeut hoe de informatie over jouw praktijk naar voren komt.

Je kunt in jouw profiel ook aangeven of je de nieuwsbrief voor vrijgevestigde vaktherapeuten wilt ontvangen. Daarnaast kan de FVB je gerichter informeren als jouw gegevens compleet zijn ingevuld. Denk bijvoorbeeld aan informatie die alleen relevant is voor mensen in een bepaald werkveld.

Hoe kun je jouw profiel actualiseren?

Ga hiervoor naar http://fvb.vaktherapie.nl en log in op deze site. Rechts boven verschijnt jouw naam. Klik hierop en kies de optie ‘Profiel’. Je kunt hier al je gegevens inzien. De meeste gegevens kun je zelf aanpassen. Zorg ervoor dat je profiel zo volledig mogelijk is ingevuld. Het gaat om jouw persoonlijke gegevens, je lidmaatschapsgegevens en de gegevens van je werkgever of jouw eigen praktijk. We vragen iedereen bij persoonlijke gegevens doelgroep, werkveld, aandachtsgebied en methodiek in te vullen. Heb je een eigen praktijk, dan vragen we je dit ook voor de eigen praktijk in te vullen, omdat dit hiervan af kan wijken. Je kunt als persoon ervaring hebben met alle doelgroepen, maar jouw eigen praktijk kan zich op een bepaalde doelgroep richten, bijvoorbeeld ouderen. Zorg er dus voor dat je deze gegevens ook voor jouw eigen praktijk volledig invult.

Vergeet bij het aanpassen en aanvullen van je gegevens niet op ‘Opslaan’ te drukken. Wanneer je na het wijzigen de pagina ververst (F5), dan zie je vervolgens de gewijzigde gegevens. Dit is zoals je dan bij de FVB bekend bent en dit zijn de gegevens die gebruikt worden voor de zoekfunctie ‘Zoek een vaktherapeut’ en ‘Leden zoeken leden’.

Tip: Vink niet alles aan, maar alleen waar je je op richt of ervaren in bent. Op deze manier krijgen andere mensen de best passende informatie.

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht