Boksend Opvoeden voor vaktherapeuten

28 oktober 2020

Boksend opvoeden is een mentale, fysieke en emotionele weerbaarheidstraining voor onder meer professionals als trainers en coaches van boksscholen, weerbaarheids-bureaus, sportscholen en Personal Trainers, professionals in het onderwijs, hulpverlening, gezinshuizen en GGZ.
Mooi meegenomen is dat bij het volgen van de cursus als geregistreerde vaktherapeut, je 7 studiepunten krijgt voor deze bijscholing.

Waarom ‘Boksend Opvoeden’ in mijn therapie, wat kan je ermee bereiken?
Omdat het ten eerste leuk is en veel oproept in de therapie. Omdat het leuk is en meestal veel positieve energie en adrenaline oproept is het meteen een prachtig middel om opvoedkundig in te zetten. Boksen als pedagogisch middel inzetten om je hulpvraag te beantwoorden. Je stelt  duidelijke kaders door de aangeboden werk- en oefenvormen, spelregels zijn van belang en niet te vergeten de waarde dat je elkaar als bokmaatje nodig hebt om veilig en respectvol de opdracht uit te kunnen voeren waardoor het leerrendement blijft. Rekening met elkaar houden, samenwerken zomaar twee prachtige doelen in een aangeboden boks oefening.

Als vak therapeut een uitgewerkt lespakket ontvangen en ervaren in de cursus en de volgende dag in de praktijk kunnen inzetten. Het lespakket bestaat onder andere uit een handboek met 12 uitgewerkte boks spellen en 12 uitgewerkte boks lessen. Zelfreflectie m.b.v. korte evaluatie opdrachten worden regelmatig toegepast na het uitvoeren van een oefening, waardoor de client zichzelf en de ander beter leren kennen. Wederzijds respect en vertrouwen voor elkaar kan hierbij groeien. Boksen kan je dwingen om uit je comfortzone te komen en daarnaast liegt de lichaamstaal van de client niet bij het uitvoeren van de boks les en boks spellen. De therapeut kan er veel informatie uit halen en hier strategisch zijn voordeel mee doen bij het beïnvloeden van de gezins- en groepscohesie.

Boksen als middel om lichaamsgericht werken te stimuleren en in te kunnen spelen op lichaamssignalen in de therapie.
Het ontvangen handboek in de cursus kent o.a. 12 uitgewerkte boks lessen, 12 uitgewerkte boks spellen. Deze worden allemaal ervaren in de basiscursusdag. Met de 4 basisemoties (bang, blij, verdrietig en boos) en de 4 hartslagen 25%, 50%, 75 % en 100%. Door het sprekende, kleurrijke lesmateriaal, leent het programma zich uitstekend om in te zetten in de therapie. De therapeut gaat met de lessen aan de slag, hier worden verschillende boks spellen en lessen aangeboden gekoppeld met de verschillende percentages. De principes van gronden, ademhalen en focus lopen als een rode draad door het programma.

Boksend Opvoeden als middel inzetten? De 8 leskaarten met de hartslagpercentages en basisemoties maken o.a. het programma compleet. Door de aangeboden oefeningen wordt er steeds gewerkt aan de principes (gronden/stevig staan, ademhaling, focus en zelfreflectie)

Mijn ervaringen in mijn coaching?
Cliënten kijken vooral uit naar de les/coaching. Boksend Opvoeden is een specifieke training met een specifieke karakter en je weerbaarheid wordt ook nog eens vergroot. Door het maatwerk gericht aan te bieden houdt je een vorm van een speciaal karakter wat heel waardevol kan zijn voor je persoonlijke leven. Mijn ervaring is dat de leerlingen vooral uitkijken naar de training en vaak spontaan de volgende training / les terugkomen met ervaringen uit het dagelijks leven hoe ze Boksend Opvoeden hebben toegepast. Dat zijn voor mij de mooiste cadeautjes en diamanten.

De cursusdagen voor 2020 zitten vol maar voor 2021 kan men zich inschrijven via de site en kan meer info gevonden worden.
26 januari, 11 februari, 21 april, 25 mei of 10 juni 2021

Op de site zijn o.a. foto’s en impressie filmpjes terug te vinden.  http://www.boksendopvoeden.nl

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht