Werkveldgroepen

30 september 2020

Als nieuwe portefeuillehouder van de werkveldgroepen heb ik met plezier tijdens de afgelopen ALV kennis gemaakt met een gedeelte van de actieve achterban van de WVG. De afgelopen tijd heb ik mij vooral bezig gehouden met het inventariseren van de stand van zaken binnen de slapende werkveldgroepen en kennis gemaakt met de bestaande WVG. Ik heb gemerkt dat er veel kennis, expertise en ambitie rond waard in het werkveld en kijk er naar uit de komende tijd de WVG te ondersteunen om een stevige centrale positie in te nemen binnen de NVPMT. De WVG zijn door hun verbindende factor en specifieke kennis, ervaring en expertise ´het kloppend hart´ van de NVPMT.

Nog iets nieuws voor de WVG!

Vanuit het bestuur is er een budget van €600 per jaar dat besteed kan worden aan activiteiten binnen een werkveldgroep. Vanaf dit moment mag de werkveld groep tot 50% van het te besteden bedrag mee nemen tot na drie jaar! Op deze manier willen wij tegemoet komen aan de wens van de WVG om sommige jaren een groter evenement te kunnen organiseren. Dit kan nieuwe kansen bieden maar is natuurlijk niet verplicht. Elke WVG vult op haar eigen manier de inhoudelijke activiteit in (bijvoorbeeld het geven workshops, organiseren studiemiddagen, schrijven product- en moduleontwikkeling, fungeren als wetenschappelijke kennisbank). Als enige voorwaarde wordt hieraan gesteld dat de inhoudelijke activiteit en kennis ten gunste komt aan de leden van de NVPMT. In de meeste gevallen is dit de achterban van de WVG, maar dat kan ook NVPMT breed zijn.

De werkveldgroepen zijn volop in beweging en binnen een hoop werkveldgroepen is de afgelopen tijd veel veranderd. 

Zo zoekt de werkveldgroep persoonlijkheidsstoornissen nieuwe leden. 

Ook voor de werkveldgroepen revalidatie, forensische psychiatrie, verslaving, psychotische stoornissen en vrijgevestigde zijn nieuwe enthousiaste leden gezocht. Deze laatste werkveldgroepen zijn op dit moment niet actief en slapen volledig. 

Ben jij actief binnen een van deze werkvelden en denk jij graag mee hoe de PMT binnen dit werkveld de plek op de kaart krijgt die hij verdient? Stuur mij dan een mailtje via werkveldgroepen@nvpmt.nl. Ook bij interesse in een actieve rol in een van de andere al actieve werkveldgroepen kunnen jullie mij altijd een mail sturen om te kijken naar de mogelijkheden. 

Ik kijk er naar uit om met jullie te werken, en weet mij te vinden! 

 Linda Schumm

Portefeuillehouder WVG NVPMT
werkveldgroepen@nvpmt.nl

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht