Een start als bestuur

23 juni 2020

Een start als geheel nieuw bestuur! Waar begin je dan? Met een overvolle mailbox, met een plan en visie voor de lange termijn, met kennismaken met werkveldgroepen of juist met andere beroepsverenigingen in de FVB? Of met de organisatiestructuur, een overzicht van alle werkgroepen en commissies? Of vooral het bijdragen aan een nieuw beroepsprofiel voor de PMT-er met de wetenschappelijke onderbouwing en stand van zaken? Of zaken rondom het Coronavirus en de vergoedingen van vrijgevestigden die spelen? Of met een plan voor de financiën van onze vereniging voor de komende jaren? Of dan toch maar vooral met alle vragen van alledag die vanuit de leden, het werkveld of de FVB op ons afkomen?

Eigenlijk zijn we met alle punten die hierboven staan ook al bezig geweest in de afgelopen 3 maanden. Wat speelt er veel binnen en rondom de vereniging!
Natuurlijk is het zoeken en puzzelen wat er allemaal speelt en welke zaken prioriteit hebben om op te pakken en over welke dingen we nog eens goed na moeten denken.
Maar dat we energie hebben en ook krijgen van dit werk en de bijdrage die we daarmee mogen leveren aan de vereniging en verdere ontwikkeling van ons mooie vak is ook zeker het geval!

Is het dan allemaal hoera en plezier? Zeker niet, ook hebben we als bestuur lastige keuzes te maken of komen er uitdagende vragen op ons af. Afscheid nemen van onze verenigingscoördinator en daarin dus minder ondersteuning hebben dan vooraf gedacht is er één. De directeur en ‘spin in het web’ van de FVB (Irene Rentenaar), die uit is gevallen en hopelijk langzaam zal herstellen, maar dus wel vervangen zal moeten worden biedt ook inhoudelijk, organisatorisch en financieel de nodige uitdagingen. Soms ontevreden leden over procedures of zaken die een tijdje zijn blijven liggen en nog aandacht vragen en dus meteen opgepakt moeten worden. En tijd nemen om met elkaar te verbinden als nieuw team schiet er ook nog wel eens bij in.

Als bestuur is het fijn om de betrokkenheid bij het beroep en de vereniging te merken bij leden die actief aan de slag zijn om hun steentje bij te dragen. Zo applaudisseren we hard voor alle PMT-ers in de zorg, die juist in deze vreemde tijd zo hard werken om er voor de cliënten te zijn. En applaudisseren we voor de PMT-docenten die hun uiterste best doen om in deze situatie toekomstige PMT-ers op te leiden. En zeker ook voor de onderzoekers, die (naar het soms lijkt) onvermoeibaar door gaan met de verdere onderbouwing van het werk dat in de praktijk wordt gedaan.

Via verschillende kanalen, zoals ook de nieuwsbrief willen we in de komende tijd regelmatig iets delen over waar we mee bezig zijn als bestuur. Zowel om jullie als leden hier meer inzicht in te geven, als ook om daarmee ruimte te bieden om hier op te reageren, gevraagd (en ongevraagd) advies te geven aan ons of om aan te kunnen geven als lid wanneer je ergens in wilt bijdragen of zinvolle informatie hebt.
En vooral kijken we er naar uit jullie de komende tijd weer te ontmoeten! In de ALV in september, in vergaderingen met commissieof werk(veld)groepen en het liefst ook ‘live’ als dat weer kan!
 

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht