Voortgezette Bijscholing Onvoldoende Verklaarde Lichamelijke Klachten: Theorie en Praktijk

Gepost in: ~ Geen categorie
Tags:

15 januari 2018 start de 4-daagse Voortgezette Bijscholing Onvoldoende Verklaarde Lichamelijke Klachten:

Theorie en Praktijk:

Naast theoretisch onderbouwing via het gevolgenmodel voor onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (evidence-based), leer je een hands-on techniek voor de behandeling van chronische spanningshoofdpijn en somatisch onverklaarde spanningsklachten in hoofd, nek- en schouders.

Half theorie / half praktijk:

Veilige en verantwoorde lichaamsgerichte techniek. Eenvoudig uit te voeren.

Voor wie?

Uitsluitend voor psychomotorisch therapeuten die de masterclass SOLK of de basis-cursus hands-on met succes hebben gevolgd.

 

Dag 1 ; 15 januari

Plaatsbepaling: deze cursus gaat verder op basis van de masterclass SOLK en de basiscursus hands-on. Er wordt gestart met een korte opfrisles van de theorie. Verdieping over pijn: niet-accepterende cirkels. Eerste praktijkinstructie en oefensituatie in tweetallen.

Dag 2 ; 12 februari

Leren voelen en ervaren met je handen: Verdieping in het gevolgenmodel voor onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (Speckens e.a., 1999, 2005): verder met pacing en lichaamsmentalisatie Tweede praktijkinstructie en oefensituatie in tweetallen.

Dag 3 ; 19 maart

Leren je te laten leiden door je handen: Verdieping in het gevolgenmodel voor onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (Speckens e.a., 1999, 2005): verdieping diagnostiek en behandeling van conversiestoornissen. Psycho-educatie ademhaling, zowel fysiologisch als emotioneel. Derde praktijkinstructie en oefensituatie in tweetallen.

Dag 4 ; 16 april

Leren je handen te vertrouwen: Verdieping in het gevolgenmodel voor onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (Speckens e.a., 1999, 2005): verdieping diagnostiek en behandeling van chronische vermoeidheid en uitputtingsgedrag. Vierde praktijkinstructie en oefensituatie in tweetallen.

 

Docenten:

Joy J.M. Goffin

Psychomotorisch therapeut | klinisch bewegingswetenschapper | trainer culturele competenties.

Dorothea A. König

Psychomotorisch therapeut | integratief bewegings- psychotherapeut | arts

 

Wanneer/waar?

15.1;12.2;19.3;16.4. 2018 van 10.30-15.00u. Locatie volgt (centraal in Nederland).

Kosten:

295 euro.

Informatie en inschrijven:

doortjekonig@gmail.com

 

Inloggen
Change this in Theme Options