studiemiddag WVG eetstoornissen 10 maart 2017

Gepost in: Eetstoornissen
Tags:

Het lichaamsbeeld vanuit verschillende aspecten:
waarom je jezelf niet dun kan denken!

De werkveldgroep eetstoornissen van de nvpmt, tevens SIG van de NAE organiseert een studiemiddag rondom het lichaamsbeeld bij Anorexia Nervosa.

Tijdens deze studiemiddag zullen Anouk Keizer (PhD en docent Universiteit van Utrecht), Manja Engel (MSc en hoofd onderzoek bij het Leontienhuis) en José Bonekamp (psychomotorisch therapeute) toelichting geven op het volgende:

Vanuit wetenschappelijk (psychologisch en neurocognitief) onderzoek weten wij inmiddels dat een negatief en verstoorde lichaamsbeleving centraal staat bij Anorexia Nervosa (AN), maar ook dat het concept lichaamsbeleving verschillende dimensies omvat. In deze middag zal de focus liggen op het perceptuele aspect van lichaamsbeleving. Wij zullen deelnemers laten zien — en ervaren — hoe het is om je letterlijk dikker te voelen dan je bent. We doen dit vanuit wetenschappelijk perspectief, therapeutisch perspectief en vanuit ervaringsdeskundigheid.
De methode die vanuit de PMT hiervoor ontwikkeld is, heet de Hoepelinterventie.
Doel van de middag is om met de deelnemers van gedachten te kunnen wisselen over de mogelijkheden van de Hoepelinterventie, zowel vakmatig als onderzoeksgewijs. Na afloop van de middag hebben de deelnemers meer kennis van de achterliggende theorie, hebben zij ervaren wat onze patiënten ervaren en kunnen zij het concept lichaamsbeleving in een breder perspectief zetten.

http://www.vaktherapie.nl/
Datum:  Vrijdag 10 maart
  Tijd:      12.30 – 17.30 uur
  Kosten:  Leden nvpmt: €10,-
               Niet leden €75,-

  Locatie:  Eetstoornissen Rintveld

  Accreditatie is aangevraagd bij de SRVB

Wenshoek 4
3705 WE Zeist

Inloggen
Change this in Theme Options